dissabte, 25 de novembre del 2023

Curs de TUTORIA AFECTIVA

 LA TUTORIA AFECTIVA

Curs al Cep de Palma. 

El curs sobre Tutoria Afectiva representa una col·laboració activa entre docents de diverses escoles i instituts, que uneixen esforços amb l'expert en l'àmbit, Felipe Zaragoza Cabañas. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal l'aprenentatge de com establir connexions profundes i significatives amb els estudiants. El seu enfocament radica en la comprensió de les emocions dels alumnes i la implementació de pràctiques com el diàleg proactiu, l'escolta activa i el suport personal.

Per il·lustrar aquest enfocament, pensem en situacions concretes com ara moments de transició o canvis en la vida dels estudiants, on la tutoria afectiva pot oferir un suport important. Un exemple seria tractar la inseguretat que alguns adolescents poden experimentar durant la transició a l'institut. Mitjançant el diàleg proactiu, els docents podrien identificar aquests sentiments i oferir suport personalitzat, ja sigui a través de sessions individuals o activitats grupals que abordin aquesta preocupació específica.

L'escolta activa és una altra eina essencial en aquesta pràctica. Imaginem un alumne que expressa inquietuds sobre la seva capacitat acadèmica o problemes personals. Mitjançant una escolta atenta, els docents poden no només entendre millor les preocupacions de l'estudiant, sinó també establir una connexió més profunda, proporcionant suport emocional i orientació adequada.

En resum, la Tutoria Afectiva no només implica reconèixer les emocions dels estudiants, sinó també prendre accions concretes per fomentar un entorn on se sentin escoltats, recolzats i vists. Aquesta pràctica no només influeix en el benestar emocional dels alumnes, sinó que també contribueix al seu creixement integral i a un aprenentatge més profund i significatiu. 

#TutoriaAfectiva #ConnexionsSignificatives #BenestarEmocionalEstudiantil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pinterest

BASTIDES DE L'APRENENTATGE

 BASTIDES DE L'APRENENTATGE