dissabte, 2 de desembre del 2023

Curs Tutoria Afectiva II Fer créixer i deixar créixer

 

LA TUTORIA AFECTIVA II

Curs al Cep de Palma. Amb Sílvia Martínez Oliver, del CEIP Fernando El Católico de Zaragoza. 

Fer créixer i deixar créixer



La tutoria afectiva és una estratègia pedagògica centrada en l'acompanyament personal i emocional dels estudiants. Implica la creació d'un entorn on els docents poden connectar-se amb l'alumnat de manera més profunda, atenent les seves necessitats emocionals i proporcionant suport individualitzat.

Algunes estratègies que ens ha explicat na SILVIA MARTÍNEZ OLIVER.

Aplicació Pràctica de les Tutories Afectives: Recursos i Materials per a Infantil, Primària i Secundària:

  1. Materials a Infantil: Contes emocionals, jocs cooperatius i activitats d'expressió artística per ajudar als més petits a identificar i gestionar les seves emocions.

  2. Recursos a Primària: Llibres sobre la gestió emocional, targetes d'expressió de sentiments i dinàmiques de grup que fomentin la confiança.

  3. Materials a Secundària: Tallers de comunicació, recursos en línia sobre intel·ligència emocional i projectes que involucrin la reflexió personal.

La Teoria del vincle: Un punt vista per tractar d'ajudar l'alumnat.

Integrar la teoria del vincle en les tutories afectives implica entendre com les relacions afectives influeixen en el desenvolupament emocional dels estudiants. Aquest enfocament ajuda els docents a adaptar les seves estratègies segons les necessitats específiques dels infants.

Creences limitants i parany vitals:

Identificar i abordar creences limitants i paranys vitals és una part essencial de les tutories afectives. El reconeixement i el treball en aquests aspectes permeten als estudiants superar barreres emocionals i desenvolupar una relació més saludable amb l'aprenentatge i amb ells mateixos.

Durant divendres dia 1 i dissabte dia 2 de desembre, docents de diverses escoles i instituts, hem compartit un ensenyament que podem posar en pràctica i que pot proporcionar a l'alumnat un punt de suport humà, emocional, molt important quan més ho necessita.

Moltes gràcies a na @Silvia Martínez Oliver per tot el que ens ha mostrat, i gràcies a tots i totes les participants en el curs pel seu interès i participació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pinterest

BASTIDES DE L'APRENENTATGE

 BASTIDES DE L'APRENENTATGE